Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
gvb halen
gvb halen

Home - Profile - Archives

gvb halen

Posted on 2/7/2011 at 14:13 - Post Comment

Als je wilt gaan golfen in Nederland zul je eerst een Golf Vaardigheid Bewijs moeten halen, ook wel GVB halen genoemd. Dit is vergelijkbaar met het halen van je rijbewijs. Hier moet je ook theorie en praktijk examen voor doen en je kunt voor beiden lessen volgen.

Zonder dit “rijbewijs” of het tijdelijke “rijbewijs”, baanpermissie genoemd, mag je niet op de echte golfbanen spelen. Uitzonderingen hierop zijn de publieke banen en de pitch&putt banen. Dit zijn meestal korte par-3 banen, die voor de echte leken wel geschikt zijn, maar als je een beetje kunt slaan simpelweg doodsaai zijn.

De meeste clubs bieden een totaalpakket aan om je te helpen bij het behalen van je GVB. Je betaalt dan een totaalprijs voor je theorielessen, aanschaf materialen, een aantal lessen van een pro en de kosten voor zowel theorie als praktijkexamen. Dit zijn over het algemeen goed betaalbare pakketten, die voor de meeste mensen geschikt zijn om op relatief korte termijn je GVB te halen.

Als je het theorie-examen hebt gehaald en je pro vindt dat je voldoende basistechnieken beheerst, krijg je je baanpermissie. Hiermee kun je dan alvast ervaring opdoen op de golfbaan. Maak hier dan ook gebruik van, zodat je sneller het spel leert beheersen. Bovendien leer je de baan kennen waarop je praktijkexamen moet gaan doen.

Naast de real-life trainingen is het ook goed om een aantal trainingsvideo’s te kijken. Deze kun je op sites vinden, kopen of downloaden. Je zult merken dat je kennis en techniek dankzij deze video’s razendsnel gaat verbeteren.

Er zijn verschillende pakketten op de markt voor de meer ongeduldige golfer, die in een weekend je GVB beloven. Dat klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk, maar bedenk wel dat je deze sport waarschijnlijk niet gaat leren in een weekend en je dan dus wel een GVB halen papiertje hebt, maar tijdens het golfen vaak eerder in de knoei komt.

Als je toch voor deze optie kiest, zorg er dan zeker voor dat je lessen gaat volgen en video’s gaat kijken om je spel alsnog te verbeteren. Dat maakt het golfen stukken leuker!